DOJMOVI

'Ono što najviše upada u oči je da si opisala ono što mahom većina pisaca, ili zakomplicira da se ne možeš snaći, ili jednostavno ne ponudi kako povratiti svoju cjelovitost, iz nekog razloga (možda da bi se oni nastavili osjećati posebnima i privilegiranima, odnosno odabranima).

I to čini tvoju knjigu, da tako kažem, provokativnom, u smislu, svi to možemo i kao što si rekla, nema vremena za gubljenje. Upravo radi svih onih silnih metafora, alegorija i ostalih jezičnih kategorija kojima se služe pisci duhovne tematike (Biblija npr.) učinili su duhovnost gotovo nedostižnom i izuzetno kompliciranom za spoznati, što na žalost kreira strah i pasivnost, pa je to već dugo kolektivno uvjerenje i biti će ga zanimljivo skidati.

Sjećam se prije nekih dvije godine kad sam rekla jednoj frendici da je sve što pročitam krasno ali nitko ne nudi kako do toga doći, kako vratiti svoju moć i povezati se. Ti si to ponudila, vrlo hrabro jer većina učitelja se postavi otprilike, ti sjedi i slušaj a JA ću te tretirati - što je na neki način oduzimanje moći i stvaranje sljedbenika. Naravno uz izuzetke.
To kolektivno uvjerenje da su drugi moćniji od nas i da onaj koji je izabrao baviti se duhovnošću i iscjeljivanjem treba umjesto nas odraditi te procese, je ono što ljude malčice plaši i odbija u odnosu na tvoju knjigu. Za sada..
Na kraju, kad naprave puni krug (kao što sam ga ja napravila, samo da se ne maknem iz svoje sigurne zone i probam nešto sama), najčešće, ako su dovoljno uporni, vratit će se sebi, i tvojoj maloj radnoj knjižici.'

Ana-Marija, Zagreb

NARUDŽBE
DOJMOVI
KRATKI CITATI
RADIONICA
STARTKONTAKTISAVJETOVANJARADIONICEKNJIGAFENG SHUI