AKTIVATORI

AKTIVATORI 1 (osnove i brod)

Opće poznato je kako u Feng shui imamo i određene slike, simbole, figurice i ostalo kako bi unijeli nešto 'sreće' u naš život. No, ponekada (većinom) nije jasno napisano kako bilo što i koristiti.

Osnovno pravilo je 'manje je više', što bi značilo da sa svim simbolima u bilo kojem obliku treba i paziti na količine. Naravno da postoji i izuzetak koji potvrđuje pravilo - a to je simbol dvostruke sreće, no o njemu u drugim tekstovima.

Druga važna činjenica je da ukoliko nešto 'nije proradilo' u određenom vremenskom periodu (recimo da je mjesec dana od postavljanja već stvarno dosta da se vide neki rezultati) očito je da smo nešto krivo napravili, pa je dobro da određenu stvar pomaknemo, odnosno ponovno probamo aktivirati područje.

Također je jako BITNO pripaziti na to da se ne bi 'oboružali' sa mnogobrojnim simbolima koje ćemo postaviti u sva polja života. Naime, praktično objašnjenje: kada cijeli stan 'dignete' u zrak ili ga aktivirate na svim područjima života, prihvatite činjenicu da ste taj momenat dignuli cijelu(og) sebe u zrak. Zapitajte se da li to zaista želite i da li ste na to spremni? Jer moj osobni savjet je da pripazite odnosno odaberete jedno ili dva područja života koje trenutno želite riješiti, a ujedno imate i energiju za to rješavanje. Naime što Vam vrijedi 100 prilika (a to sam Feng shui i jest - dovođenje povoljnih prilika u život) ukoliko ćete njih 90 morati 'baciti', a možda i ne uočite one najvažnije. Ujedno čim ste aktivirali bilo koji dio stana, shvatite da svaka 'aktivacija' ide uvijek i preko centra, a taj sam centar smo mi i naša osobna moć (tako da u svakom slučaju uvijek 'dirate' i u sebe).

Ovo je kratko objašnjenje zašto nekada izgleda kao da ništa nije krenulo ili kao da vam se život 'raspao' nakon uvođenja ove prekrasne energije u život. Život je ravnoteža, harmonija i umjerenost pa bi tako bilo bitno da to imamo na pameti kada radimo sa bilo čime.

Ujedno nekada aktiviramo i područja za koja je u knjigama i svemu što možete naći na netu detaljno objašnjeno što donose i dogodi se nešto 'nepovoljno'. To je zato jer postoje i 'dinamične - leteće' zvijezde koje se ponekada vrlo nezgodno postave unutar našega doma, a ukoliko nije napravljena cijela 'natalna karta objekta' ne znate gdje su vam i u kojem periodu.
Znači SAVJET: ukoliko eksperimentirate, eksperimentirajte jedno po jedno i budno pazite na rezultate jer oni ne izostaju - povoljni ili nepovoljni (sam izostanak znači da nešto nije postavljeno kako treba). I tada uočavajte i obavezno pomaknite aktivatore ukoliko se nešto događa što ne bi htjeli, odnosno ukoliko ste za taj momenat 'završili s pospremanjem' tog djela života. I zapamtite, rezultati moraju doći - u vidu povoljnih prilika, ali Vi ste ta osoba koja mora otvoriti vrata i prihvatiti priliku (život).

PS....
MALI SAVJET ZA BRODOVE

Obzirom da mnogi od nas po zidovima imaju obješene slike raznoraznih brodova, posjeduju razne makete brodova i slično evo par natuknica o samom simbolu broda.
Naime, brod (jedrenjak) itekako jako i snažno očitava ulazak (ne)povoljnih prilika (i to većinom i onih materijalnih) u naš život. Tome je tako jer i sami jedrenjaci trebaju povoljan vjetar u leđa, a cijeli Feng shui i radi na osnovi povoljnog vjetra, odnosno davanja povoljnih šansi i prilika koje možete (a i ne morate) iskoristiti.

Sam smjer broda je vrlo bitan. Uvijek je potrebno da gleda prema centru prostora (sobe, prostorije, cijelog stana), a nikako da ne bude okrenut prema bilo kojoj vrsti izlaza (vrata, prozori) kako nam povoljne prilike ne bi 'odjedrile' van iz kuće.

Također treba obratiti pažnju i na same 'ukrase' broda ukoliko je maketa. Na primjer, ukoliko je ratni, takve prilike i dobivamo. Nezgodno, jel da?
U tradicionalnom Feng shui-u se nekada koristila i zlatna maketa jedrenjaka koji je obično bio i napunjen svakakvim blagom (zlatnici, dragulji i slično) te je tako i u naš život unosio 'blago'.

Ukoliko imate slike brodova po zidovima isto treba obratiti pažnju na motiv cijele slike kao i na sam izgled broda. Naime ako se brod nalazi u oluji, za pretpostaviti je kako Vam život nije nimalo dosadan smile emotikon
Ukoliko imate usamljene, raspadnute, nasukane čamce zapitajte se što Vam to govori... Najjednostavnije je slijediti pravilo - okružite se prizorima koji odaju sliku zdravlja (lijepo i uredno izrađeni brodovi), cijelosti (ne postoje rupe, nije oštećen brod) i snage (brod ne odaje dojam da bi se mogao slomiti ili potonuti pod slijedećim udarom oluje).
Ukoliko slijedite te principe, ali također u uravnoteženoj mjeri (znači bez topova, agresivnosti i 'presnažnog' broda) biti će vam puno jednostavnije živjeti.
Ovi principi skoro da se mogu u svemu primjeniti.....

Pišem dalje. Ukoliko ima želja slobodno se izrazite.
Pozdraviiiiii


Autor: Maya 

 

OSVRTI
ULAZNA VRATA
AKTIVATORI
FENG SHUI ČIŠĆENJE
'KUĆA ODNOSA'
STARTKONTAKTISAVJETOVANJARADIONICEKNJIGAFENG SHUI