ULAZNA VRATA

FS (FENG SHUI) SAVJETI ZA ULAZNA VRATA 1
(mali vodič za sve zainteresirane)


Vrlo važno obzirom da nam sva energija ulazi kroz vrata i znači tu nas pronalazi (kako duhovne tako i materijalne prilike). Pa ću kratko nabrojati neke stvari koje bi svakako trebali provjeriti ukoliko želite 'Da Vas Sreća Nađe Lakše'.

- Da li imate uredno napisano vaše ime (prezime)?
- Da li zvonce radi?
- Da li je sama površina vrata čista ili oblijepljena sa svačime (s čime god da je to i zovete u kuću)
- Da li vrata imaju staklenu površinu (ukoliko imaju trebalo bi svakako biti neprozirno kako se ne bi 'osjećali izloženi svačijem pogledu' i kako bi zadržali svoju privatnost)
- U kakvom je stanju Vaš tepih ispred vrata i šta piše na njemu?
- Da li imate uredno označenu adresu?
- Da li se vrata uočavaju - postoji li i neko svjetlo, a ako postoji provjerite da li radi?
- Da li imate starih stvari ispred ulaznih vrata?
- Da li su vrata u ispravnom stanju (kvaka i sve na njima da li je u funkciji)?
- Da li vrata zapinju ili se lagano otvaraju i mogu li se otvoriti do kraja?

Dakle, svaka od ovih stvari na svoj način blokira ili uopće ne dovodi energiju, odnosno dobre prilike do Vas....
Provjerite, počistite i popravite!!!!!!
Osnova dobrog Feng shui-a, a uskoro stižu i kratke daljnje lekcije..

Puno smijeha i sreće

Autor: Maya

 

FS (FENG SHUI) SAVJETI ZA ULAZNA VRATA 2
(mali vodič za sve zainteresirane)


U prvom djelu smo objasnili kako je sam ulaz vrlo važan obzirom da nam sva energija (što povoljna što nepovoljna) u naš životni prostor ulazi upravo kroz vrata, a nekako sa njihovim zatvaranjem zaboravljamo na taj dio i obično najveću pažnju usmjerimo na samu unutrašnjost doma.
Ukoliko ste sada obratili pažnju na vrata nastavljam se na prvi tekst i nabrojat ću neke opće smjernice kakav bi sam ulaz/ulazna vrata trebali biti ne ulazeći sada u kojoj zoni (strana svijeta) se nalaze vrata te kakva Vam je cijela natalna karta vašeg objekta.

VRATA
Sama ulazna vrata trebala bi biti naglašena, 'jača i veća' nego ijedna druga kako bi im pridali njihovu važnost. Trebala bi odavati dojam sigurnosti i čvrstoče, što se može postići kroz to da su masivna, bez staklenih površina kroz koje se vidi unutra, uredna (bez rupa, ogrebotina, pofarbana i slično).
Jednostavnim riječima - ako energija njih ne prepoznaje kao glavni ulaz dolazi do 'energetske zbrke'.
Ukoliko vrata ipak imaju staklenih površina, ona trebaju biti neprozirna, a ukoliko to nije slučaj kod vas, postoji prekrasnih folija koje u 5 minuta daju novi izgled staklenim površinama i ujedno vas 'zaštićuju' od pogleda.
Također provjerite slijedeće: da li su vrata oštećena ili da li je staklo negdje puknuto i svakako to popravite.
Sama širina vrata bi bilo idealno da su barem 100 cm široka kako bi nesmetano mogli ući kroz njih mi i energija, a ne bi smjela zapinjati (zapinjat će i naš život) i moraju se moći otvoriti barem 90 stupnjeva nesmetano (inače se niti naš život ne može 'izraziti' do kraja).
Bitno je da se vrata otvaraju na unutra! (ovo 'pravilo' vrijedi za stanove, ali u javnim objektima se zbog zakona moraju otvarati na van)
Obratiti pažnju i na visinu vrata!!! Ako se saginjemo da uđemo, saginjat ćemo se i u životu pred drugima. Ukoliko su niska, ali mi možemo proći, trebali bi probati barem ih vizualno povećati/povisiti.

OPĆI DOJAM
Obzirom da samim ulazom predstavljamo sami sebe i zapravo to daje dojam o nama svijetu treba obratiti pažnju na sve detalje.
Često se nailazi na 'bezimena vrata' - pa da sve upozorimo još jednom: na vratima obavezno treba postojati pločica sa imenom kako bi i 'samoj energiji' dali do znanja da mi stanujemo ovdje, pa da nas uopće može i pronaći predstavimo se njoj i svijetu. Ista stvar vrijedi i za zvonce koje treba biti ispravno. Jer vrata bez imena odmah otkrivaju našu težnju da se sakrijemo.
Idealno bi bilo i kada bi sam ulaz/ulazna vrata bila uočljiva, tako da je uvijek zgodno imati dodatno svjetlo ispred vrata.
Nećemo zaboraviti niti otirač koji bi trebao biti uvijek u urednom stanju, a ujedno treba obratiti pažnju i na to što je na njemu napisano ili nacrtano, jer takvu poruku dobrodošlice i mi dajemo svima/svemu što ulazi u naš život. (ujedno bi ga mogli i sa nečime zalijepiti ili pričvrstiti kako ne bi stvarao dojam nesigurnosti ili stvarno 'klizao' pod nogama).
Ukoliko držimo išta ispred vrata napravimo od toga harmoniju - držimo stvari u paru, stvari koje služe svrsi te stvari koje nas vesele.

Ukoliko su to vrata koja su direktno izložena na cestu/eksterijer trebalo bi svakako razmisliti o postavljanju nadstrešnice. Ako postoji puteljak (kod kuća) poželjno je da vijuga i bude uredan, lagano prohodan i vidljiv (osvjetljen).

Stubište/haustor
U principu za vrata od haustora vrijedi sve slično kao i za sama ulazna vrata, ali ovdje je 'dopušteno' imati staklene površine.

Nikako nemati ispred:
-smeće, blatnjave cipele, nered i sve ostalo nepotrebno..

Neke od nepovoljnih stvari jesu: ulazna vrata direktno nasuprot stepeništa, ravna staza do njih, kada silazimo prema dolje prema svojem ulazu, sve što nam se direkt nalazi 'kao napadač' na naša vrata, više vrata i prozora u nizu (kada su vrata nasuprot vrata ili prozora)... o tim primjerima ili kontramjerama po potrebi.

I za 'kraj' ovog teksta:
Shvatite sve kao igru, pospremanjem svakog djela Vašeg prostora, pospremate i svoj život. Spremite, popravite i očistite s veseljem, jer sve to donosi 'pospremanje i unutar vas'. A kada završite 'pospremanje jednog djela stana/vas NE ZABORAVITE ga osvježiti odnosno upotpuniti nekom novinom koja održava Vas same DANAS - dodajte neku sitnicu koja vam sada znači ili je u skladu sa vašim osjećajima - jednostavno: ukrasite sada taj pospremljeni dio uvodeći trenutnu sadašnju vašu energiju i osjećaje u taj dio kako biste hodali ukorak s vremenom.

Autor: Maya

OSVRTI
ULAZNA VRATA
AKTIVATORI
FENG SHUI ČIŠĆENJE
'KUĆA ODNOSA'
STARTKONTAKTISAVJETOVANJARADIONICEKNJIGAFENG SHUI