OSVRTI

GODINA VODENE ZMIJE - Mali osvrt na 2013.. 

Kroz mjesec siječanj bili smo svjedoci snažnoj energiji promjene godine Zmaja i Zmije. Naime, po kineskoj astrologiji 'uplovili' smo iz godine vodenog zmaja u godinu vodene zmije. Da bi bolje razumjeli ovu godinu koja slijedi moramo shvatiti da se i sama godina vodenog zmaja (kao i ova) ponavlja svakih 60 godina. I da nam je 2012 godina donijela snažnu energiju Zmaja koji i inače slovi kao 'najjača' životinja. No, kako je njegova priroda inače drugačija, sama voda ga je 'tjerala' da svoju snagu usmjeri na otkrivanje svih naših najdubljih (vodenih) skrivenih ali i duhovnih, alternativnih potencijala. Kada nas je on 'rastavio' ove godine nam dolazi vodena zmija. Da bi razumjeli što nas čeka, trebamo i razumjeti samu prirodu zmije. Zmija je, suprotno nekim razmišljanjima, životinja koja ima najveću moć transformacije i ostavljanja kože (čitaj prošlosti) koja joj ne treba iza sebe. Ujedno ona zapravo sve oko sebe mudro promatra, promišlja, ne napada ukoliko nije u opasnosti, vrlo je decentna i lagano se mijenja. Kako je i opet ova godina godina vode koja simbolizira naše najdublje i najviše potencijale ona će nam 'podariti' moć lakše transformacije i promjene. Jednostavnim riječima - 'odbacimo svoje stare kože' (terete iz prošlosti) i krenimo u svom punom sjaju bez straha i želje za napadanjem dalje ujedno gledajući u sebe'.
No, ne treba zanemariti da je po istom istočnom sustavu ovo ujedno i godina kada se cijela natalna karta/mapa svijeta slaže na svoje mjesto. Kraće, svi brojevi i zvijezde i po Feng shui koji se mijenjaju u periodima od 9 godina sada se slažu na svoje mjesto čineći tako da svako područje života osjećamo intenzivnije. Obzirom da u tim zvijezdama imamo jednu (ne)zgodnu zvijezdu broja 5 koja ujedno označava i naše središte i našu unutarnju snagu njoj treba posvetiti najveću pažnju. Ona će podvostručiti svoju 'moć' i na taj način cijeli svijet staviti u neku vrstu razmišljanja o svojoj vrijednosti. Tako da bi i tu ponovno trebali razmisliti o tome kako 'ojačati i nahraniti' sami sebe i posvetiti više pažnje svom tijelu, duhu i srcu.
Ujedno ta zvijezda broja 5 (op. koju mnogi tumače 'zločestom', a pravilno bi ju bilo razumjeti i doživjeti kao potencijal za rast) ove godine će 'sjesti' na samo područje 'donje' Europe - znači na područje gdje mi obitavamo. Ukratko, biti će vrlo zanimljivo popratiti što će se događati u našoj, ali u susjednim zemljama. Bitno je slušati sebe i zadržati snagu, mir i 'decentnost' Zmije.

Za kraj, ovo je prekrasna godina za transformaciju i rast, a postoji i jedna dodatno zgodna činjenica: čak i planet Saturn (koji je u astrologiji opet protumačen kao najnepovoljniji planet, a zapravo također daje velike potencijale) je ušao u područje škorpiona gdje će se zadržati cijelu ovu godinu. Zanimljivo je da se sam znak škorpiona također negdje tretira i kao zmija ili feniks, a označava najveću mogućnost transformacije, malih smrti i ponovnog rođenja.

Autor: Maya

OSVRTI
ULAZNA VRATA
AKTIVATORI
FENG SHUI ČIŠĆENJE
'KUĆA ODNOSA'
STARTKONTAKTISAVJETOVANJARADIONICEKNJIGAFENG SHUI